Aan de slag

Het idee voor een beeld (dier) dient zich eigenlijk als vanzelf aan.

Vervolgens probeer ik zoveel mogelijk, maar met name de anatomie, van dat dier aan de weet te komen. Er start een ware “zoektocht”. Dus op naar het bos, de kinderboerderij, dierentuin…. maar vooral ook snuffelen in boeken, op Google en op YouTube.

Wanneer ik het goed in “beeld” heb, volgt de uitdaging om te bedenken hoe ik de meest vertederende, grappige of eigenwijze eigenschappen naar boven krijg.

Met diverse materialen “bouw” ik dan aan mijn beeld en met zagen, snijden, schaven, zagen, snijden…. zoek ik naar de verhoudingen zoals ik ze wil laten zien.

Pas als er een lach op mijn gezicht verschijnt, weet ik dat ik op de goede weg zit.

 

Dan ga ik deze basisvorm “bekleden” met kunsthars (milieuvriendelijk) en glasvezel. Daarna is het schuren geblazen en wederom insmeren met kunsthars. Dit proces herhaal ik tot het model glad genoeg is.

Is het beeld (prototype) helemaal naar mijn zin, dan wordt er bij beeldengieterij Tenax een mal van gemaakt en kunnen er in beperkte oplage beelden van worden gegoten.

Ze kunnen geleverd worden in elke gewenste kleur. Mijn beelden zijn veelal brons gepatineerd, of ik beschilder en lak ze zelf.